← Part of Collected Apparitions

How To Invoke Apparitions

Diederik Peeters
Lecture, 2017

Een lezing van Diederik Peeters in nauwe samenwerking met Anna Czapski(irrationeel advies), Henri-Emmanuel Doublier & Ivan Fatjò (technische stunts), Lieven Dousselaere (welluidend advies), Marion Le Guerroué (productie), Camillle Bono (logistiek) en Laura Deschepper (administratie)

Ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap

Een geassocieerde productie van SPIN en Amicale de Production

Mr. Edison and his Phonograph, 1878

In deze lezing doet Peeters enkele van de historische uitgangspunten van zijn project 'Apparitions' uit de doeken. Langs het mysterie en de fantasieën die de uitvinding van de fonograaf omringen, toont hij ons de weg naar de ingang van de donkere tunnel die wetenschap met magie en technologie met horror verbindt. – Als hij er tijdig en met succes in slaagt zijn training als medium te voltooien, is het goed mogelijk dat hij een historisch personage uitnodigt om hem tijdens de lezing te assisteren.

©Pieter Kers
©Pieter Kers
©Pieter Kers

A lecture by Diederik Peeters in close collaboration with Anna Czapski(irrational advice), Henri-Emmanuel Doublier & Ivan Fatjò (technical stunts), Lieven Dousselaere (sonoric advice), Marion Le Guerroué (production management),Camillle Bono (logistics) and Laura Deschepper (administration)

Supported by the Flemish Community

An associated production by SPIN and Amicale de Production