Thriller...

Diederik Peeters
Performance, 2009

a performance by Diederik Peeters

performed by Harold Henning, Geert Vaes, Miet Warlop

outside eye Kate McIntosh

Wiwi Harald Thys

dramaturgic advice Agnès Quackels

set design Sarah & Charles

sound design Peter Connelly

light design: Henri Emmanuel Doublier - Catherine Vervaecke

costumes Lina Celis

production Margarita Production for The Other vzw

coproduction Beursschouwburg (B), kunstencentrum BUDA (B)

in partnership with De Pianofabriek kunstenwerkplaats (B), Kunstencentrum Vooruit (B), Workspace Brussels (B), La Ferme du Buisson - Scène nationale de Marne la Vallée (F), Transforma (P)

with the support of de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Gemeenschapscommissie

©Maya Wilsens

Diederik Peeters' fantasmagorie 'Thriller...' speelt met de soliditeit van onze kijk op de dingen. Peeters verwondert zich over de breekbaarheid van onze pogingen om onze indrukken tot een degelijk geheel te compileren, en vraagt zich af hoe absurd het eigenlijk is dat we er in slagen de ene na de andere handeling uit te voeren, zonder daarbij een fundamenteel gevoel van samenhang te verliezen.

'Thriller...' is een woordeloze en tamelijk sinistere sitcom die maar niet van de grond schijnt te geraken. Misschien gebeurt er eigenlijk helemaal niks in deze voorstelling. We volgen een personage in een interieur - een kamer. Dat personage lijkt betrokken in het begin van een verhaal, maar geraakt meteen verward in de echo's en de splinters van zijn eigen handelingen. Stukken en brokken plot vliegen in het rond, hevig op zoek naar een verband met het grotere verhaal. En ook het interieur verliest elke vaste vorm van veiligheid en geborgenheid. Mysterieus dimmende wandlampen, geld op de schouw en het obligate moordwapen schijnen de weg kwijt in een kluwen van mysterie en abstractie. In deze uiteengespatte realiteit is tijd alleen een middel dat alles verhindert tegelijkertijd te gebeuren. Maar temidden van dat alles blijft de bewoner van deze ruimte verwoed op zoek naar een zweem van logica...

Geen tekst

Duur: 60 minuten

©Maya Wilsens
©Maya Wilsens
©Maya Wilsens

Past

10-11.02.2010

De Brakke Grond, Amsterdam (NL)

19-20.11.2009

Théâtre Arsenic, Lausanne (CH)

27-28.02.2009

BUDA Kunstencentrum, Kortrijk (BE)

11-14.02.2009

Beursschouwburg, Brussels (BE)