Hulk

Diederik Peeters
Performance, 2013

Een voorstelling van Diederik Peeters in nauwe samenwerking met Nada Gambier (performance) Henri-Emmanuel Doublier (licht) Lieven Dousselaere (muziek & geluid) Sarah & Charles (decor) Christophe Hefti(kostuums) Ivan Fatjó (libero) Philippe Riera (artistiek advies) Ingrid Vranken(productieleiding) SPIN (productie)

co-productie Beursschouwburg, STUK, Vooruit, BUDA, wp Zimmer, Gessnerallee Zurich (CH), Le Vivat Armentières (F), Uzès Dance (F)

in samenwerking met Pianofabriek Kunstenwerkplaats, Pact Zollverein Essen (D)

met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, De Vlaamse Gemeenschapscommissie

Provisoir genoemd naar de groene strip- en filmfiguur wiens fysieke kracht recht evenredig met zijn woede de hoogte inschiet, is Peeters voor zijn nieuwe voorstelling van plan eens ferm uit zijn krammen te schieten. Op het toppunt van intense frustratie en hevige driftigheid neemt de vervorming van de realiteit extreme vormen aan. Het is dat soort gefrustreerde razernij die als motief doorheen de voorstelling zal lopen. Licht, geluid en decor staan daarbij niet lager op de hiërarchische ladder dan de acteurs of de tekst. Hoewel Peeters in 'Hulk'samen met Nada Gambier op het podium staat is de voorstelling in die zin geen duet, maar een heus 'ensemblestuk' waarvoor ten eerste licht, maar ook geluid, decor en zelfs kostuum zich tot evenwaardige mede- of tegenspelers ontpoppen van de performers.