Stilzwijgend Manifest

2005

Concept en performance: Hans Bryssinck
Met de steun van: DasArts (NL), Netwerk Aalst (B)
Spreiding: Margarita Production

©Giannina Urmeneta Ottiker

Hans Bryssinck verzamelde door de jaren heen snapshots van vrienden, familie, registraties van projecten. In Stilzwijgend manifest voor het ongekende het onuitspreekbare het onverklaarbare en het onbegrijpelijke zie je een slideshow van drie projectoren.
Tussendoor vertelt Bryssinck over kleine en grotere gebeurtenissen in zijn leven. Verhalen die hem naar gedachten over het ongekende, het onuitspreekbare en het onverklaarbare brengen. Stilzwijgend manifest is een intieme voorstelling die stilstaat bij de kleine hersenkronkels en je de dingen op een andere manier laat bekijken.

Duur 40 minuten - Nederlands gesproken

“Hans Bryssinck is een begeesterd conceptkunstenaar die in zijn performances met minimale gestes zintuigelijke waarnemingen maximaal manipuleert. Herkenbare gedachten, herinneringen en beelden schuift hij aaneen in een enigmatische puzzle die de kijker aanzet tot denken, tot een persoonlijke zoektocht. In het werk van Bryssinck is de toeschouwer niet langer consument maar maakt onderdeel uit van zijn artistiek proces. Bryssink benut die wisselwerking om een intelligent spel op te zetten over illusie, realiteit, leugen en waarheid ... theater dus.” (Cis Bierinckx)

©Giannina Urmeneta Ottiker
©Giannina Urmeneta Ottiker
©Giannina Urmeneta Ottiker
©Giannina Urmeneta Ottiker
©Giannina Urmeneta Ottiker
©Giannina Urmeneta Ottiker

Past

30.09.2006

Beursschouwburg, Brussels (BE)

18.02.2006

Vooruit, Gent (BE)

22.06.2005

Nadine, Brussels (BE)

16.05.2005

Frascati Theatre, Amsterdam (NL) - PREMIERE