← NEWS
19.10.2021

NR #4, OKTOBER 2021

  1. I Got a Job, or: Are You Fucking Kidding Me? door Marnie Slater
  2. Wat ik geleerd heb voor mijn dertigste door Laura Deschepper
  3. Upcoming & Tips


Dit herfstnummer brengt twee substantiële teksten om te lezen en te verteren met aandacht.
Beide stellen zich de vraag: wat betekent het om 'jong' te zijn in de kunstsector? En wat is de woede, de dankbaarheid en de herkomst die het voedt?

Allereerst, kunstenaar Marnie Slater's I Got a Job, or: Are You Fucking Kidding Me? getuigt van een krachtige feministische blik op Allie Eagle's Self Portrait. Het reflecteert op de noodzaak van sommige kunestaars om hun drang naar verandering, als onderdeel van overleving, duidelijk te maken. En op die manier de toekomstige (jongere) kunstenaars te informeren.

De tweede tekst is geschreven door SPIN's eigen Key Master en co-directeur Laura Deschepper. Alvorens op tram 3 te stappen, werpt ze haar blik op de kunstensector, en bedankt de mensen die haar de afgelopen jaren hebben ondersteund (en haar illusies verminderd) en onderdeel waren van haar professionele ontwikkeling.

Scroll verder naar beneden voor SPIN hot tips, waaronder Diederik Peeters in Kaaitheater volgende week, en Mothers & Daughters’ “Me and White Supremacy” sessies in de hersftperiode.


1. De Nieuwe Lichting: Allie Eagle door Marnie Slater

(Nederlandse vertaling nog niet beschikbaar)

Allie Eagle, Self Portrait (1974), graphite on paper, 785 x 545mm. Collection Christchurch Art Gallery Te Puna o Waiwhetū
Allie Eagle, Self Portrait (1974), graphite on paper, 785 x 545mm. Collection Christchurch Art Gallery Te Puna o Waiwhetū


2. Wat ik geleerd heb voor mijn dertigste
door Laura Deschepper

Geïnspireerd door projectcredits wil ik graag degenen in mijn omgeving bedanken voor hun aandeel in mijn ontwikkeling als office manager, producent, initiator.

Toen ik 24 was, startte ik met principes die de self made man weerspiegelden, waar alle successen te danken zijn aan je eigen vaardigheden en motivatie. Nu, als ik 6 jaar terugkijk op het netwerk van mensen die me helpen, ondersteunen en onderwijzen, kom ik in het reine met mijn gedateerde principes. Tijd voor wat bezinning, en dat nog voor ik op tram 3 stap.

Let op, er zullen veel mensen bij naam genoemd worden en de tekst zal erg melig zijn. Bij deze u bent gewaarschuwd. Het idee zit al een tijdje in mijn hoofd, en voilà hier zijn, beginnend met een stroom aan dankbaarheid. Ik zal een trip in doorheen het verleden maken, op chronologische wijze, en herinneringen ophalen van situaties en mensen die hun energie, ervaring en oprechte steun met mij hebben gedeeld.

Laten we een duik nemen naar 2016, toen ik bijna afgestudeerd was, vrijwilligerswerk begon te doen en 'naam voor mezelf maakte'.

Dit waren de principes en overtuigingen die ik had:

Hoe meer je werkt, hoe meer mensen je zullen waarderen
Als je niet (over)werkt, ben je lui. Op luiheid wordt neergekeken
Een burn-out, (en erdoorheen blijven werken) is een kwalificatie van een harde werker

Terwijl tegelijkertijd

Mentale problemen zijn een gevaar voor uw carrière en de perceptie van uw capaciteiten
Alles wat je bereikt, heb je volledig zelf verdiend en aan gewerkt
De kwaliteit van het werk bepaalt de waarde van jou als individu
Falen is je eigen fout, overcompensatie is altijd de oplossing

Vraag me niet hoe ik deze principes precies heb gebouwd. Waarschijnlijk is het een combinatie van de gouden nature/nurture mix, inclusief achtergrond, peers en instellingen. Misschien hebben ‘Samson en Gertje’ me stiekem gehersenspoeld met deze dwaze noties van individualisme.

Met deze geweldige en zelfverzekerde set aan overtuigingen ging ik een gevarieerde reeks samenwerkingen aan als vrijwilliger en KVR (zonder kunstenaarskaart, ik had geen idee wat dat was) in het Antwerpse muziek- en podiumkunstenveld.

Lees verder…


3. Upcoming & Tips

21-22.10.2021
Apparitions, Diederik Peeters
Kaaitheater, Brussels (BE)

24.10.2021 (Brussels)
7.11.2021 (Ghent)
21.11.2021 (Brussels)
Me and White Supremacy Circle, facilitated by Mothers & Daughters

27-28.10.2021
To Speak Light Pours Out, Kate McIntosh
SPRING, Utrecht (NL)

15-19.11.2021
Live on WORM RADIO
NETWERK PODIUM, a podcast production by Laura Deschepper / SPIN

19-20.11.2021
Apparition of an Afterlife, Diederik Peeters
Théâtre de Poche, Hédé-Bazouges (FR)

19-20.11.2021
Schizophonic Apparitions, Diederik Peeters
Théâtre de Poche, Hédé-Bazouges (FR)

26-27.11.2021
Red Herring, Diederik Peeters
Théâtre de Poche, Hédé-Bazouges (FR)

15.12.2021
Apparitions, Diederik Peeters
Nona, Mechelen (BE)

23.12.2021
Apparitions, Diederik Peeters
De Spil, Roeselaere (BE)