Brussels Living Room Festival

Adva & Diederik & Hans & Christoph & Manah & Sarah & Charles & Sophie & SPIN
SPIN OFF, 2011

De Brusselse editie van het festival werd georganiseerd door SPIN en samengesteld door Hans Bryssinck, Manah Depauw, Christoph Hefti, Sophie Nys, Diederik Peeters, Sarah & Charles, Adva Zakai.

In samenwerking met Armand, Ricardo Basbaum, Zhana Ivanova, Julie Lenaerts, Mireilles, Oto Nkanga, Spookhuisje, Harald Thys & Jos de Gruyter, Mariangela Tinelli, Tira Teima, Einat Tuchman, Gosie Vervloessem / Domestic Science Club, Johan Wambacq, Cathy Weyders en anderen

©Sarah&Charles

4 avonden, 4 appartementen, 4 buren, 4 verschillende programma's samengesteld door de bewoners - allemaal in één (of twee) straten in Brussel! De host van elk appartement verschaft toegang tot zijn/haar privé-vertrekken en tot de ideeën, sfeer en esthetiek die ze er graag in willen zien. Iedereen is welkom in onze sofa's! Toegang is gratis, drankjes goedkoop en het gezelschap uitstekend (zolang u zelf ook komt natuurlijk).

Wij zijn blij dat we het festival dat dit jaar simultaan doorgaat in Madrid, Berlijn en Zagreb zelf in Brussel kunnen hosten. Meer info op livingroomfestival.wordpress.com

Wegens beperkte publiekscapaciteit is reserveren noodzakelijk. Reserveer via livingroomfestivalbrussels@spinspin.be

PROGRAMMA

Maandag | 19.12.11
SOPHIE'S APPARTEMENT / STUDIO
'Stenen spreken met ons – ze spreken met ons doorheen de muur. Ze lijken ruw maar aangenaam om te betasten. Deze muur is een onafscheidelijke levensgezel.' - Le Corbusier over de affectieve relatie met de muur in zijn atelier.

19:30h
OPENING SONG

19:45h
Johan Wambacq: THE BRUNFAUTS (lezing)
In zijn boek "Het Paleis op de Heide" vertelt Johan Wambacq het verhaal van architect Maxime Brunfaut, modernist, socialist en utopist, en van één van zijn iconische gebouwen, het Sanatorium Joseph Lemaire in Tombeek (Overijse). Maxime en zijn vader Fernand Brunfaut ontwierpen drie karakteristieke gebouwen in de buurt waar het Living Room Festival dit jaar doorgaat, waaronder ook het gebouw waar de lezing zelf plaatsvindt.
20:30h
A LIVING-ROOM OF ONE'S OWN
Een woonkamer in een woonkamer. Een virtuele tour doorheen een ander Brussels appartement, en doorheen de geest van haar bewoners.
21:00h
Zhana Ivanova: B-SIDE
Onze levens worden grotendeels gedreven door noties van waarde en efficiëntie. Ivanova concentreert zich op dingen die marginaal en nutteloos geworden zijn. Ze maakt lijsten van alles wat niet langer zijn functie lijkt te vervullen, en probeert een manier te vinden om het nutteloze terug betekenisvol te maken. In B-Side presenteert ze een aantal items uit haar lijsten en de bijhorende pogingen om ze zo goed mogelijk te benutten.
(met Zhana Ivanova en Mariangela Tinelli)
23:00h
After hours in de locale Braziliaanse bar TIRA TEIMA

-

Dinsdag | 20.12.11
HANS & CHRISTOPH'S APPARTEMENT
'We ontleenden de naam Mystic Belgium aan de groothandel in kleding in hetzelfde gebouw als waar we wonen en plakten hem op onze eigen woonkamer. Reeds lange tijd hadden we voor de ruimte die ongebruikt bleef een eigen Salon Mystic bedacht waarop onze vrienden het mysterie dat rond hun werk hangt zouden kunnen oplichten.'

19:30h
OPENING SONG
19:45h
Manah de Pauw: LA WALLIFORNIE
Manah Depauw deelt één van haar toekomst-visioenen in een profetico-politiek intermezzo: een lezing-performance over 'La Wallifornie'. (Vergeet vooral uw reddingsvest niet!)
20:15h
Oto Nkanga: SONGS FOR THE MOMENT
21:00h
A LIVING-ROOM OF ONE'S OWN
Een woonkamer in een woonkamer. Een virtuele tour doorheen een ander Brussels appartement, en doorheen de geest van haar bewoners.
21:15h
MIREILLES
'Mireilles' is een performance in de vorm van een « musical », denk aan een kruisbestuiving tussen Jacques Demi en Vanessa Beecroft. Ze bestaat uit een reeks gezongen scènes waarin een zevental dubbelgangers van Mireille Mathieu worden opgevoerd.
23:00h
After hours in de locale Braziliaanse bar TIRA TEIMA

Doorlopend
Christoph Hefti: ARMAND
De uitbater van de oudste gay-bar in Antwerpen vertelt verhalen over zijn verborgen en geheime illegale gay-life langs de haven, van tijdens de oorlog tot ergens in de jaren 80. Hij betreurt de generatie 'internetgays' van vandaag, en denkt met plezier terug aan de schepen waarmee in de haven van Antwerpen matrozen van over de hele wereld passeerden.
Julie Lenaerts: HOUSEWIFE ART
Julie Lenaerts' werk is geïnspireerd door een heleboel dingen, maar vooral door kleine gevonden voorwerpen, ingewikkelde en gedetailleerde machinerie en grappige toevalligheden. Ze creëert speelse en poëtische installaties. Kleinigheid verspreid. Voor het Living Room Festival zal ze enkele ontvette replica's tonen van de beroemde housewife art.
Einat Tuchman: MAKE ME
Einat zal maar net op tijd zijn, maar niet zonder een beetje drama - zoals wij ze kennen.
Cathy Weyders: RAFT
De stijgende zeespiegel en de opwarming van de aarde staan ​​centraal in het werk van beeldend kunstenaar Cathy Weyders. Voor het Living Room Festival zal één van de reddingsvloten toegankelijk zijn voor het publiek, voor het geval de nooduitgangen niet meer toegankelijk zouden zijn vanaf de vierde verdieping.
Adva Zakai: THE BOOKLET OF ACCIDENTAL KNOWLEDGE

-

Woensdag | 21.12.11
DIEDERIK'S APPARTEMENT
'Omdat ik momenteel niet echt in mijn appartement woon, maar eerder in dat van mijn vriendin, leek het voor de energie van dat appartement aangewezen om er voor de gelegenheid wat goeie kunst en aangenaam gezelschap in the steken.'

19.30h
OPENING SONG
19.45h
A LIVING-ROOM OF ONE'S OWN
Een woonkamer in een woonkamer. Een virtuele tour doorheen een ander Brussels appartement, en doorheen de geest van haar bewoners.
20.00h
Gosie Vervloessem / Domestic Science Club: SAFE & SIMPLE ELECTRICAL EXPERIMENTS
Een demonstratieve lezing over tunnels, electriciteit en augurken.
21.00h
Adva Zakai: THE POINTER
Een korte performance die de Living Room Dance Company introduceert.
21:30h
Harald Thys & Jos de Gruyter: TEN WEYNGAERT (film)
Het Vlaamse gemeenschapscentrum in de Brusselse gemeente Vorst doet dienst als de fictieve setting voor een morbide experiment in community-building, waarin een reusachtige zwarte spin een web van gure machtsverhoudingen spint rond haar gerobotiseerde onderdanen.
23:00h
After hours in de locale Braziliaanse bar TIRA TEIMA

-

Donderdag| 22.12.11
SARAH&CHARLES' APPARTEMENT
'De duistere ingetogen sfeer van een man met zijn gitaar, die achteloos zijn meesterlijke melodieën onze woonkamer instuurt, uitgevoerd met een uiterste concentratie en in totale vergetelheid van zijn omgeving ... lijkt ons onderhoudend en een goed excuus voor een uitgebreid feest'

20:30h
Spookhuisje: CONCERT
Een niet te missen concert van Brussels' meest begaafde gitarist. Beïnvloed door Indiase raga-meesters en Jimi Hendrix gitaar-riffs, zal Spookhuisje's concert vol drones en psychedelische vibes je blijven achtervolgen tot het einde der tijden.

22:00h
PARTY!

en...
CLOSING SONG
-
doorlopend tijdens het festival
Ricardo Basbaum: WOULD YOU LIKE TO PARTICIPATE IN AN ARTISTIC EXPERIENCE? Een wit geschilderd stalen object dat door Basbaum voor periodes van ongeveer een week aan telkens weer andere mensen, instellingen, verenigingen uitgeleend wordt. Bedoeling is dat de personen die het object krijgen de mogelijkheden ervan aftasten terwijl ze tegelijk ook de door Basbaum bijgeleverde regels volgen. - www.nbp.pro.br

©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles
©Sarah&Charles

Past

22.12.2011

SARAH & CHARLES' LIVING ROOM

21.12.2011

HANS & CHRISTOPH'S LIVING ROOM

20.12.2011

DIEDERIK'S LIVING ROOM

19.12.2011

SOPHIE'S LIVING ROOM/STUDIO